Actueel

Zeven redenen om animaties in te zetten

Eind 2020 werden er een aantal animaties door WebShepherd gerealiseerd voor klanten. Wij zijn daar ook voorstander van. We noemen hier zeven redenen waarom het gebruik van Animaties een goed idee is.

  1. Met een animatie kun je complexe materie makkelijker uitleggen
  2. Met een animatie val je op
  3. Je kunt eenvoudig verschillende vormen van informatie combineren
  4. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden
  5. Het is relatief goedkoop en snel om te maken
  6. Multi inzetbaar, dat wil zeggen dat je een animatie vaak voor meerdere kanalen kunt gebruiken
  7. Het is eenvoudig om je merk te “Branden” in een animatie

Met een animatie kun je complexe materie duidelijk uitleggen

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen visueel zijn ingesteld. Daarbij komt dat beelden universeel zijn. Voor zowel laaggeletterden als anderstaligen is beeld bruikbaar terwijl tekst mogelijk al problemen oplevert. Vaak zie je dan dat er gebruik wordt gemaakt van een uitleganimatie.

Voor Venlogistics is het lastig om eenvoudig aan klanten uit te leggen wat ze nu exact kunnen bieden. Wat zijn nu de voordelen als een klant gaat samenwerken met Venlogistics. Door dit eenvoudig en toegankelijk uit te leggen in een uitleganimatie rekent Venlogistics er op dat de klant snel in de gaten heeft het hem vooral voordelen oplevert om met Venlogistics samen te werken.

Met een animatie val je op

Op dit moment zie je dat er al veel online gewerkt wordt met beeldmateriaal. De gemiddelde mobiele telefoon is heel geschikt voor het maken van foto’s en video’s. Bovendien heeft een beetje liefhebber een digitale camera en drone. Dus gewoon beeldmateriaal is er in overvloed. Om je te onderscheiden kun je een Animatie of infographic gebruiken, hiermee val je beter op. Inspiratie nodig? Kijk eens op: https://www.frankwatching.com/media/infographic/

Je kunt eenvoudig verschillende vormen van informatie combineren

Indien je informatie hebt gehaald uit verschillende bronnen, is het vaak lastig om met foto / video deze informatie te bundelen. Ga je de informatie tekstueel vastleggen dan heb je vaak veel tekst nodig. Infographics bieden hier een oplossing om “in een oogopslag” alle informatie tot je te kunnen nemen. Maar de gebundelde informatie kan ook verwerkt worden in een korte animatie.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Een bekend gezegde en waar ook. Beelden spreken voor zich. Daarnaast zie je dat bewegende beelden in de grote sociale media kanalen het veel beter doen dan stilstaande beelden of zelfs alleen tekst. Nog een reden om eens aan een animatie te denken.

Het is relatief goedkoop en snel om te maken

Mooi meegenomen toch? Met de juiste mensen en aandacht is een animatie redelijk snel en eenvoudig op te zetten. Je bent ook niet afhankelijk van locaties, personen en jaargetijden. Ook dat is mooi meegenomen en resulteert in een relatief kort productieproces.

Het is eenvoudig om je merk te “Branden” in een animatie.

Een animatie of tekening kun je eenvoudig voorzien van kleuren en beeldtaal die aansluit bij jouw huisstijl. Ook kun je een animatie gebruiken om een logo te lanceren. Dit deden we bijvoorbeeld met Domi Curae, concept van Willems bouwbedrijf uit Venlo. Een nieuw concept in de bouw van zorggebouwen. Door de combinatie van de vlinder uit het logo en de animatie van een groeiende skyline krijgt het logo meteen een verhaal.

 

 

Multi inzetbaar, dat wil zeggen dat je een animatie vaak voor meerder kanalen kunt gebruiken

Als je de animatie op de juiste manier opmaakt en voorziet van de juiste elementen kun je deze op veel kanalen gebruiken. Zo is de animatie van Venlogistics gebruikt op Linkedin en op de site maar kan hij ook prima draaien op een beurs of in een bedrijfspresentatie. De logo presentatie van Domi Curea is ook ingezet op de website en op Linkedin. Een aangepaste variant zal dit voorjaar te zien zijn langs de lijn, op ledborden bij VVV, in de eredivisie.

Maak kennis met Dot

Wij willen jullie vaker meenemen in ontwikkelingen en informeren over zaken waar je (online) voordeel uit kunt halen. Als WebShepherd gaan we daarvoor natuurlijk een schaap van stal halen. Maak hier alvast kennis met Dot.

 

Meer weten over de inzet van een animatie voor jouw bedrijf of product?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Onze referenties