Actueel

Website voor wijk & wijkraad de Heeswijkse kampen in Cuijk.

De wijkraad fungeert als de schakel tussen de bewoners en de gemeente en behartigt de belangen van de grootste wijk van Cuijk: de Heeswijkse Kampen. Naast een signalerende rol en klankbordfunctie heeft ze zich als doel gesteld een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van de wijk. Omdat in de huidige tijd de website van de Heeswijkse Kampen als een ideale centrale hub fungeert om informatie te etaleren maar ook om mensen te mobiliseren was er de vraag een site te realiseren voor deze groeiende wijk.

Met de opgedane kennis uit onder andere Well (Wellaandemaas.nl) en een ander wijk in Cuijk: De Valuwe werd er door WebShepherd een gedegen interactieontwerp gemaakt waarin de vele gewenste functionaliteiten het best tot zijn recht kwamen. Na het interactieontwerp, de vormgeving en uiteindelijk de bouw werd de site gevuld en volgde een training waarna de beheerder zelf aan de slag kon met de site.

Naast de begeleiding van de website is ook gekeken naar de sociale media en het spel wat gespeeld moest gaan worden tussen die media en de site. Ook de domeinnaam en mail werden overgenomen van een derde partij en ingeregeld voor gebruik door de wijkraad.

Contentbeheer

Belangrijk uitgangspunt bij deze site is het gemak waarmee de contenbeheerder zelf kan werken met nieuws en agenda items voor op de site die dan weer gelinkt zijn aan de verschillende werkgroepen. Het gevoel van “Onze buurt, Wat is daar te doen?” Zie je terug in het eindresultaat. Niet alleen nieuws en activiteiten maar ook de verenigingen en bedrijven in de Heeswijkse Kampen kregen een plek op de site. Tenslotte wilde men ook een overzicht van de aanwezige AED’s kunnen tonen en bijhouden om die dekking makkelijk en overzichtelijk te volgen.

Groei

De Website is ook op de groei gemaakt, Het bestuur kan eenvoudig zelf de site uitbreiden met werkgroepen, thema’s en pagina’s. Kortom een website op de groei voor een wijk die nog steeds volop in beweging is!

Ook een goed doordachte en makkelijk te onderhouden site voor jouw vereniging of stichting? Neem contact met op WebShepherd

Meer weten? Stel hieronder je vraag, bel of chat met mij.

* verplichte velden

Onze referenties