Actueel

De kracht van meertalige websites: bereik een breder publiek en verbeter de gebruikerservaring

Bij Webshepherd hebben we het voorrecht gehad om met diverse klanten samen te werken, waaronder het Institute for Adventure, Outdoor & Nature Therapy. Dit instituut, opgericht door een team van drie gepassioneerde individuen, verspreid over Nederland, Duitsland en Spanje, heeft als missie om therapeuten in heel Europa op te leiden. Het spreekt voor zich dat een dergelijke Europese focus vraagt om een meertalige aanpak voor hun website.

In plaats van zich te beperken tot het aanbieden van hun site in slechts één taal, koos het Institute ervoor om hun website beschikbaar te maken in het Engels, Duits en Nederlands. Dit strategische besluit heeft meerdere voordelen. Allereerst vergroot het de toegankelijkheid van hun informatie, waardoor bezoekers uit verschillende landen zich meer betrokken voelen bij het instituut.

Maar er is meer: meertaligheid heeft ook een positieve impact op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website. Door content in meerdere talen aan te bieden, kunnen ze potentiële klanten aantrekken die elders in Europa op zoek zijn naar vergelijkbare diensten. Zoekmachines begrijpen en indexeren de site beter wanneer deze meertalig is, wat de zichtbaarheid van het instituut vergroot.

Natuurlijk kun je overwegen om simpelweg te vertrouwen op online vertaaldiensten, maar hoe denk je dat dit overkomt op potentiële klanten? Het Institute for Adventure, Outdoor & Nature Therapy begrijpt het belang van nauwkeurige vertalingen, vooral bij vaktechnische inhoud. Daarom hebben ze bewust gekozen voor controle over hun vertalingen.

Kortom, het gebruik van meertaligheid op websites is een krachtige strategie om de gebruikerservaring te verbeteren, een breder publiek te bereiken en de geloofwaardigheid van je merk te vergroten. Het is een investering die de moeite waard is voor elk bedrijf dat een internationaal publiek wil aanspreken en zich wil onderscheiden van de concurrentie.

Wil je meer voorbeelden zien van meertalige websites die Webshepherd heeft gemaakt? Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. [De Laat](https://www.delaat.nl/nl/): Hoewel niet volledig vertaald, zijn specifieke diensten en projecten aangepast aan het land van activiteit.
  2. [Anova Seafood](https://www.anovaseafood.com/en/): Deze site biedt gedetailleerde productinformatie die is vertaald voor specifieke markten.
  3. [Swiss Trans](https://swiss-trans.nl/): Als je transport van en naar Zwitserland organiseert, is tweetaligheid een absolute must.

Onze referenties