Stappen bouw website

Stappen bouw website

Stap 1: Boomstructuur en interactie-ontwerp

Een professionele website en webshop bouwen is een kwestie van starten met een goede fundering. Een duidelijke boomstructuur en een duidelijke bouwtekening voor jouw website. In het interactie-ontwerp (bouwtekening) laten we zien hoe de interactie tussen bezoeker en website verloopt. Samen kijken we door de ogen van jouw klant wat de juiste weg is op de website. Wat wil jij, wat jouw klant, op jouw website gaat doen? En hoe maken we het voor jou dan zo makkelijk mogelijk om dit te organiseren. Aan de hand van het interactie-ontwerp stellen we samen vast of de reis van jouw klant door de site klopt. Ook bepalen we wat we willen gaan meten om daar samen later op te kunnen bijsturen. De zogenaamde conversie.

Stap 2: Vormgeving van je website

Na akkoord op de juiste fundering voor de website die we gaan maken, is het zaak je website aan te kleden. Een goede, mooie vormgeving en bijpassende fotografie bieden duidelijkheid, overzicht en houden de bezoeker aan je website gekluisterd. Uiteraard houden we rekening met jouw huisstijl! In deze fase kijken we ook naar de beschikbare content die jij voor handen hebt. Jouw klanten wil je tenslotte overtuigen om met jou zaken te doen. Als je website er dan professioneel, vriendelijk, uitnodigend en mooi uit ziet is de kans op een klantrelatie groter.

Stap 3: Bouwen van de website en het contentmanagementsysteem

WebShepherd verzorgt de complete technische realisatie van je website. Heb je voorkeur voor een bepaald systeem, dan bekijken we dat. Onze ervaring leert dat dit sterk afhankelijk is van de gestelde budgetten, doelen en wie het systeem gaat onderhouden. Wij helpen je graag onafhankelijk in dit keuzeproces. Zo hebben conctentmanagementsystemen als Wordpress en Joomla grote voordelen maar zeker ook nadelen. Online is er veel mogelijk en is er veel keuze. Samen zorgen we dat jij de best passende site krijgt ook voor het onderhouden van de content. Centraal staan in ieder geval:

  • Voor elk budget zijn er mogelijkheden;
  • Gebruikersgemak in onderhouden van de site door jezelf;
  • Gebruikersgemak voor de bezoeker, jouw klant;
  •  Geschikt voor de mobiele telefoon;
  • Een oplossing passend bij je doelstellingen.

Stap 4: Professionele teksten en beelden, de juiste content

Uiteraard regelen wij desgewenst alle mogelijke content voor je website. Teksten, fotografie, video, wat je maar nodig hebt. Goede content verhoogt de vindbaarheid, gebruiksvriendelijkheid én zorgt voor een professionele uitstraling naar je doelgroep. Wil je dit liever zelf doen? Geen probleem, wij adviseren je. Samen zorgen wij dan voor de beste teksten en mooiste beelden voor de nieuwe website. Jij weet tenslotte hoe je jouw klanten het beste aanspreekt.

Meer weten over het laten maken van een website. Neem contact op.

Onze referenties