Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)

Google kijkt naar alle eerder genoemde pijlers. Een heel belangrijke pijler is de content. De inhoud van jouw site. Is deze duidelijk, geeft de inhoud antwoord op de zoekvragen/zoektermen, is de inhoud volledig, spreekt de inhoud de lezer aan? Denk ook aan het gebruik van bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, white papers. Het gehele proces om hier aan te werken noemen we Zoekmachine Optimalisatie (SEO = Search Engine Optimization).

Google zoekmachine optimalisatie schaap Dot van Webshepherd

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie (SEO)

Om duidelijk te krijgen welke vragen de lezer heeft kun je zelf aan de slag gaan met de selectie van zoekwoorden of je besteedt dit uit aan WebShepherd. Dan gaan wij aan de slag met de selectie. Bij zoekmachine optimalisatie kun je denken aan het aanpassen van de content:

  • verwerken van zoekwoorden in titels
  • verwerken van zoekwoorden in de tekst
  • goed gebruik maken van koppen en subkoppen
  • aanpassen van metatags en mogelijke SEO instellingen in het cms
  • naamgeving en tags van foto’s aanpassen

In principe is SEO gratis, het kost alleen tijd om de juiste aanpassingen te doen met de juiste informatie. Het is wel een kwestie van lange adem en blijven volhouden. Je zult niet meteen resultaat zien. Het mooie is wel dat het allemaal meetbaar is. Je kunt dus volgen en zien of de veranderingen werken. Maar het effect zal waarschijnlijk pas wel pas na minimaal een half jaar zichtbaar zijn.

Indien WebShepherd aan de slag gaat met SEO zal uiteraard naast de content ook gekeken worden naar de techniek achter de site en het verhogen van de autoriteit. We bieden het hele pakket voor zoekmachine optimalisatie.

Interesse? Neem contact op over de mogelijkheden.
 

Onze referenties