Guidance in social media

Guidance in social media

Social Media Marketing: De kudde in beweging krijgen

Social media zijn essentieel bij het bereiken van je doelgroep(en) en het behalen van je doelstellingen. Maar voordat je jouw eerste social media bericht plaatst of je eerste advertentie verspreidt, is het van belang om samen te bepalen wat die doelstellingen zijn, welke doelgroepen je wilt bereiken en welke boodschap je wilt verspreiden om welk imago te creëren. Een stapsgewijze, praktische aanpak werkt het best om je ‘kudde’ in beweging te krijgen.

Beste social media kanalen

Zoals hierboven beschreven gaan we eerst na welke doelstellingen je hebt en welke doelgroepen je wilt bereiken. Dit bepaalt de keuze van de kanalen. Bevindt jouw doelgroep zich op Linkedin, Facebook, Instagram, YouTube of op Pinterest. Je kiest de voor jouw doelen beste social media kanalen. Vervolgens richten we de social media kanalen optimaal in. We maken een account aan met een landingspagina in jouw stijl.

Wij helpen je om content te (laten) maken waarmee je jouw doelgroep aanspreekt. Ook het beheer van de verschillende kanalen kunnen wij je uit handen nemen. Dit uiteraard in samenspel met jouw website. Of jouw bedrijf nu in Boxmeer, Cuijk, Gennep, Horst, Venlo, Venray of in de gemeente Bergen ligt wij helpen je verder. Online zijn er geen grenzen.

Hulp nodig bij de inzet van social media? Neem contact op.
 

Social media strategie

Berichten op social media kun je inzetten voor de volgende redenen:

  • vergroten van jouw naamsbekendheid;
  • meer verkeer naar jouw website; onder de aandacht brengen van aanbiedingen;
  • interactie onderhouden met jouw publiek;
  • meer verkeer naar de seo pagina’s voor betere rankings.

Je wil tenslotte een relatie aangaan met je doelgroep. Vergelijk het maar eens met een winkelstraat in Venray, Venlo of Boxmeer. Alle winkeliers proberen het winkelend publiek op de juiste manier, met de juiste uitingen aan te spreken. Als het goed is gebruiken ze daarvoor een strategie. Door van te voren goed na te denken over een social media strategie kun je veel makkelijker werken aan uitingen en posts die het juiste effect hebben op jouw doelgroep. Wij helpen je daar graag bij.

Social media planning

Onderdeel van een strategie is een planning. We begeleiden je graag bij het opstellen van die planning. Hierdoor hoef je niet dagelijks na te denken over wat je ook al weer wilt posten. Het geeft lijn en structuur in je aanpak van de sociale media. Maak tijd om de planning te kunnen volgen en om jouw acties te bekijken, monitoren en bij te sturen.

Social media adverteren

Naast alle berichten die je post, kun je via  social media je doelgroep ook uitstekend bereiken met de diverse advertentiemogelijkheden. Hierbij kun je heel specifiek en doelgericht segmenteren, zodat je de juiste mensen bereikt. Uiteraard als dit past in je strategie. Zo zijn er mogelijk heden met:

  • Linkedin adverteren;
  • Facebook adverteren; maar ook
  • Adverteren op Pinterest;
  • Adverteren op Instagram.

Actief beheer, begeleiding of trainingen

Na het ontwikkelen van een sterke social media strategie bekijken we samen welke diensten het best aansluiten bij jouw bedrijf of organisatie. WebShepherd biedt diverse social media trainingen en begeleidingstrajecten om kennis aan jou over te dragen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw social media strategie volledig uit handen te geven aan WebShepherd en haar netwerk van specialisten, zodat je verzekerd bent van continuïteit en kwaliteit.

Misschien wil je met je bedrijf eerst eens stil staan bij: Wat is social media? Ook daar kunnen wij je bij helpen met bijvoorbeeld een lezing of workshop.

 

Onze referenties