Actueel

De afgelopen jaren lijkt onze samenleving zich te verharden. Wij vinden echter juist verbinding heel belangrijk. Daar willen wij in 2024 bij stilstaan. Vandaar dat we aandacht gaan geven aan aanhaakdagen die voor verbinding willen zorgen. In februari is dit Wereld Denkdag.

Op 22 februari vieren we Wereld Denkdag, een traditie die teruggaat tot 1926 binnen de internationale scoutingbeweging. Mark is jaren lid geweest van scouting Donbosco Leunen. Wereld Denkdag is gewijd aan het koesteren van internationale vriendschap en dient als eerbetoon aan zowel Robert Baden Powell, de grondlegger van de scoutingbeweging, als zijn vrouw Olave Baden-Powell, wier geboortedagen samenvallen op deze datum. Wereld Denkdag biedt ook de gelegenheid voor scouting om te reflecteren op hedendaagse wereldwijde vraagstukken die de aandacht van scouts trekken.

Dit jaar ligt de nadruk op gendergelijkheid en klimaatverandering, twee cruciale kwesties die ook bij Webshepherd hoog op de agenda staan. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze dag in februari extra te benadrukken, als een moment van reflectie en actie.

Onze referenties