Actueel

Herken je dat, heb je net een hele tijd gewerkt aan die lastige klus valt de computer uit. Met een beetje geluk heb je tussendoor de informatie opgeslagen en ben je niet alles kwijt.

Gelukkig worden de websites die je door Webshepherd laat maken (automatisch) ge-update en hoef je hier niet zelf aan te denken. Waarschijnlijk heb je meer data die je wilt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan foto’s. Zorg ervoor dat je een back-up / reservekopie maakt van alle bestanden die je wilt bewaren en dat je deze niet op dezelfde plaats bewaart als de oorspronkelijke versie van het bestand. Hiermee voorkom je dat er informatie verloren gaat.

Webshepherd werkt met informatie die zowel op de harde schijf van de computer staat maar vooral ook in de cloud. Verder staan belangrijke privé foto’s ook nog op externe harde schijven die op verschillende adressen bewaard worden. Zodat, bijvoorbeeld bij brand niet alles verloren gaat. Wereld Back-up Dag is een initiatief en aansporing voor iedereen wereldwijd om een back-up te maken. En niet alleen vandaag 31 maart omdat het Wereld Back-up Dag is, maar dagelijks of periodiek.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • 1 op 10 computers per maand geïnfecteerd met een virus
  • Duizenden telefoons per dag verloren of kapot (113 telefoons per minuut)
  • 30% van de mensen geen backup maakt
  • 25% van de problemen gebeurt per ongeluk

Reden genoeg om vandaag even stil te staan bij een goede backup.

Onze referenties